Vámi povolená cookies si můžete zablokovat ZDE.

Aktuality

Komentáře portfolio manažerů

Ruská centrální banka zvýšila sazby. Raiffeisenbank prezentovala plán na vyvedení zisků z Ruska. Výplata pohledávek vůči české Sberbank se oddálila.

Komentář k aktuálnímu dění na finančních trzích

Ruská centrální banka zvýšila sazby. Raiffeisenbank prezentovala plán na vyvedení zisků z Ruska. Výplata pohledávek vůči české Sberbank se oddálila. Ruská centrální banka v prosinci završila svůj boj s rostoucí inflací a základní úrokovou
sazbu zvýšila o 100 bazických bodů na 16 %. Dále indikovala, že se může se jednat o vrchol cyklu zvyšování úrokových sazeb, pokud následující měsíce naplní očekávání poklesu inflace v důsledku ochlazení domácí poptávky. Úloha banky je obtížná vzhledem k negativnímu dopadu „válečné“ ekonomiky a sankcí na nabídkovou stranu ekonomiky.

Celý komentář portfolio manažera najdete zde.

Generali Fond konzervativní 

Vývoj domácích vládních dluhopisů pokračoval i na konci roku v pozitivním duchu. Tento pohyb byl patrný především na delším konci výnosové křivky a byl tažen hlavně poklesem výnosů na světových dluhopisových trzích. Domácí investoři nicméně především čekali na rozhodnutí České národní banky, zda přikročí k dlouho očekávanému snížení úrokových sazeb.

 Celý komentář portfolio manažera k aktuálnímu vývoji najdete zde.

Generali Fond korporátních dluhopisů / Generali Fond balancovaný konzervativní 

Obchodování na finančních trzích v závěru minulého roku se odehrávalo pod pozitivními dozvuky zasedání centrálních bank v první polovině prosince. Tehdy Fed de facto oznámil ukončení cyklu zvyšování sazeb a zejména pak posunul projekci úrokových sazeb na příští rok dolů o 0,75 % na 4,5 %. Očekávaná úroveň úrokových sazeb na prosinec 2024 klesla pod 4 %. Očekávaná úroveň úrokových sazeb ECB na prosinec 2024 poklesla na 2,65 %.

Celý komentář portfolio manažera k aktuálnímu vývoji najdete zde.