Vámi povolená cookies si můžete zablokovat ZDE.

...



Informace související s udržitelností

Generali Investments CEE vnímá společenskou odpovědnost jako jednu ze svých priorit. Podpora aktivit, které jsou prospěšné z hlediska společnosti jako celku, je nepostradatelným aspektem našeho přístupu k podnikání. Naše péče a podpora se vztahuje na několik různých oblastí, mezi které patří pomoc zdravotně handicapovaným a sociálně slabým, ochrana životního prostředí či vytváření rovných podmínek a dobrého pracovního prostředí pro naše vlastní zaměstnance. V neposlední řadě se jako investiční společnost zaměřujeme mimo jiné na investice do „zelené ekonomie“.

V souladu s aktuálními trendy naše společnost také aktivně přispívá k naplňování tzv. ESG cílů, kdy

  • „E“ se týká sledování environmentálních faktorů majících vliv na udržitelnost (např. monitorování uhlíkové stopy, emisí skleníkových plynů, znečištění vod apod.),
  • „S“ je vztaženo k aspektům souvisejícím především s ochranou a dodržováním lidských práv, férových pracovněprávních vztahů atp., a
  • „G“ se zaměřuje na prosazování pravidel odpovědného řízení společností – typicky se jedná o dodržování právních předpisů, odpovídající odměňování manažerů a pracovníků, genderovou vyváženost v řídících orgánech apod.

Konkrétním projevem dodržování výše uvedených principů je klasifikace vybraných podílových fondů obhospodařovaných naší společností jako finančních produktů podle čl. 8 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2019/2088 ze dne 27. listopadu 2019 o zveřejňování informací souvisejících s udržitelností v odvětví finančních služeb, tj. nařízení SFDR. Toto nařízení představuje jednotný evropský standard pro posuzování finančních produktů z hlediska jejich vlivu na udržitelnost a přihlášením se k tomuto standardu naše společnost dobrovolně přijímá závazek vykonávat vlastní podnikatelskou činnost společensky odpovědným způsobem.

Metodologie kritérií ESG ve společnosti Generali Investments CEE, investiční společnost, a.s.

STRATEGIE ZAČLEŇOVÁNÍ RIZIK TÝKAJÍCÍCH SE UDRŽITELNOSTI DO PROCESU ROZHODOVÁNÍ O INVESTICÍCH

PROHLÁŠENÍ O HLAVNÍCH NEPŘÍZNIVÝCH DOPADECH INVESTIČNÍCH ROZHODNUTÍ NA FAKTORY UDRŽITELNOSTI

 

Informace související s udržitelností - archiv dokumentů



5 fondů

klasifikovaných
dle článku 8 SFDR

14 000ks

plastových lahví ušetřeno
v rámci spolupráce s
Běhej lesy v roce 2019

2 000kg

objem odpadků, který
jsme pomohli vytřídit
v rámci Běhej lesy
v roce 2019

5

počet nadací a příspěvkových
organizací, které jsme
podpořili v r.2019




...

Pomáháme sociálně slabým a spolupracujeme s nadacemi

Sociálně a zdravotně znevýhodněným lidem pomáháme přímo i prostřednictvím partnerských organizací. Spolupracujeme s několika nadacemi, které znevýhodněným lidem pomáhají začlenit se do společnosti, jako je Denní stacionář AKORD či Nadace Leontinka.


Více informací

...

Záleží nám na životním prostředí

V Generali Investments CEE uplatňujeme přímý i nepřímý vliv na životní prostředí. V prvním případě dbáme při každodenním provozu naší společnosti především na úsporu energie, vody, provozních materiálů a třídění odpadu. Ve druhém případě jde zejména o uplatňování přísných kritérií při výběru zodpovědných obchodních partnerů.


Více informací

...

Staráme se o naše zaměstnance

Naším cílem je vytvářet pracovní prostředí, kde se všichni cítí dobře. Klademe maximální důraz na rovné podmínky a pracovní i osobní rozvoj zaměstnanců. Zvláštní pozornost věnujeme oblasti sladění pracovního a osobního života.


Více informací

...

Žijeme komunitou

Prostřednictvím mezinárodně působícího hnutí The Human Safety Net, založeného společností Generali v roce 2017, podporujeme v České republice snížení výskytu asfyxie u novorozenců. Porodnicím a klinikám pomáháme financovat například odborná školení zdravotnického personálu či nákup zdravotnické techniky.


Více informací

...

Jednáme eticky a transparentně

Dbáme na dodržování etických zásad, ať jde o obchodní cíle a způsob jejich dosažení, nakládání s informacemi či každodenní život na pracovišti a spolupráci mezi lidmi z různých kultur.


Více informací