Vámi povolená cookies si můžete zablokovat ZDE.

Aktuality

Informace pro klienty v souvislosti s odebíráním licence Sberbank CZ

V návaznosti na tiskovou zprávu České národní banky (dále jen “ČNB”) ze dne 28. 2. 2022, která byla zveřejněna na internetových stánkách ČNB https://www.cnb.cz/cs/cnb-news/tiskove-zpravy/CNB-zahajila-kroky-k-odejmuti-licence-Sberbank-CZ/, dle níž byly zahájeny ČNB kroky směřující k odejmutí povolení společnosti Sberbank CZ, a.s. působit jako banka, a to z důvodu její likviditní situace, poskytuje Generali Investments CEE, investiční společnost, a.s. (dále jen „Společnost“) toto sdělení.

Likviditní situace společnosti Sberbank CZ, a.s. nemá žádný vliv na likviditu investičních fondů obhospodařovaných Společností. K vypořádání žádostí o vydání či odkup podílových listů investičních fondů probíhá ve lhůtách stanovených statuty příslušných investičních fondů.

Klienti, kteří mají majetkový účet vedený u Sberbank CZ, a.s., na kterém drží podílové listy fondů Generali Investments, nemusí mít v současnosti obavy, že by o svoje investice přišli, protože fondy nejsou majetkem Sberbank.

S ohledem na informaci o předběžném opatření ČNB Společnost od 28.2.2022 nepřijímá ze strany Sberbank žádné pokyny k nákupu ani odkupu podílových listů investičních fondů, což vede k ochraně prostředků klientů. 

Společnost bude další kroky a činnost koordinovat s ČNB a bude klienty průběžně informovat o dalším postupu na svých webových stránkách (www.generali-investments.cz) stejně jako Sberbank CZ (https://www.sberbank.cz/cs-cz/novinky).

 

Máte jako odkupový bankovní účet nastaven účet u Sberbank?

V tom případě, je jen potřeba, abyste si jej změnili na jiný bankovní účet, který používáte. Přístup k vašim investicím není nijak omezen. 

Změnu bankovního účtu můžete provést:

  • přímo na svém Majetkovém účtu prostřednictvím webové aplikace Moje Investice Online Plus – přihlášení ZDE, nebo
  • formou listinné žádosti, kde podpis musí být úředně ověřen – formulář ke stažení ZDE

Žádost můžete podat prostřednictvím svého obchodního zástupce, na pobočkách Generali České pojišťovny (jejich přehled naleznete ZDE) nebo zaslat na korespondenční adresu: Generali Investments CEE, investiční společnost, a.s., P.O. BOX 405, 660 05 Brno.

 

Odcházejí vám z bankovního účtu u Sberbank platby na vaše pravidelné investování?

Nastavte si, prosím, nový trvalý příkaz z jiného bankovního účtu, který používáte.

Pokud vaše standardně nastavená platba měla odcházet v několika předešlých dnech a na svém Majetkovém účtu připsanou investici nevidíte, kontaktujte, prosím, naše klientské centrum na lince 281 044 198 (po-pá 8:00-17:00), situaci ověříme.